Тервел Пулев не стигна до нокаут, но смаза категорично Уебстър и вдигна титла в Пловдив


Тервел Пулев не стигна до нокаут, но смаза категорично Уебстър и вдигна титла в Пловдив
Снимка: БГНЕС

84620 0

Медалистът от Олимпийските игри през 2012 година в Лондон Тервел Пулев реализира най-големия си успех на професионалния ринг. В  зала "Колодрума" в Пловдив той победи американеца Дешон Уебстър пред многохилядната публика в спор за Интерконтиненталната титла на WBA.

Тервел не стигна до нокаут, като за първи път изигра пълни 12 рунда на професионалния ринг. В картите си съдиите бяха категорични и отсъдиха 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина. През цялото време Тервел доминираше, докато американецът прекалено много се навеждаше, разчитайки това да накъса играта му. Най-критичният момент за Уебстър бе в шестия рунд, когато Тервел разлюля сериозно съперника си след дясно кроше, но някак успя да се задържи до самия край на срещата.

Тервел Пулев до момента имаше  зад себе си вече 14 двубоя, от които е спечелил всички до един, а цели 12 пъти нокаутира своя опонент. 15-ата му победа обаче може да не му донесе нов нокаут, но му осигури титла, която ще му помогне  за изкачването му към Топ 20 в полутежка категория на професионалния бокс.

Рунд №1

Добър старт за Тервел Пулев, който успя да нанесе няколко удара срещу американския си съперник. С водещата си лява ръка българинът успя да изненада Уебстър с кроше и ляв прав, като добави и ъперкът в тялото. През цялото време Пулев успя много добре да контролира дистанцията.

Рунд №2

Имаше момент, в който Уебстър удари тежко, като отправи опасно дясно кроше, а след това и ляв прав намери главата на Пулев.  След това обаче Тервел отговори подобаващо със зверски ъперкът в тялото, след което добави и ляв прав. Двамата обаче продължават да използва много финтове, което попречи на това да има повече чисти удари.

Рунд №3

Категоричен рунд за българина. В края на частта ляво и дясно кроше намери главата на Уебстър и единственото, което засега го спасява е, че постоянно се навежда с главата напред, опитвайки се да накъса играта. Реферът обаче така и не направи забележка на американеца.

Рунд №4

В продължение на предния рунд, Тервел отново потърси намесата на рефера заради честите навеждания на Уебстър, но отново не намери така. Ляв прав, както и страхотен ляв ъперкът в края на рунда осигуриха и в този рунд предимство за Пулев.

Рунд №5

Американецът почти изцяло само се защитаваше, докато Тервел успя няколко пъти да го загради. Пулев чу постоянните съвети от щаба си и в рунда успя да комбинира силни леви и десни крошета с ъпъркети. Двамата така и не влизат в много директна битка.

Рунд №6

В началото на рунда Дешон опитваше да се задържи в центъра на ринга, но без успех. Обаче, както и предните рундове Тервел показа своята сила в края. В заключителните секунди Тервел разлюля сериозно Уебстър след дясно кроше. Американецът отново пробна с хитрост и "прегърна" Тервел.

Рунд №7

Определено ударът от предния рунд сериозно разклати американеца, който изпитваше сериозни затруднения и нямаше търпение и този рунд да приключи. Сериозно започна да тече и кръв от носа на Уебстър. Въпреки че Тервел нанесе няколко силни удара, не успя да свали в нокдаун съперника си.

Рунд №8

Тервел Пулев продължи изцяло да доминира и да контролира събитията, но така и не "натисна" достатъчно разклатения си съперник. Уебстър се задържа и в този рунд, като дори леко възстанови след тежките удари от шестия рунд.

Рунд №9

Темпото не бе особено високо и в този рунд, като и той бе в сметката на българина, а целта на Уебстър бе явно да изкара възможно най-дълго. Пулев пласира страхотно дясно кроше, но американецът продължи да се навежда, за да избегне по-тежка серия удар. Последва дясно кроше и ляв ъпъркът в края на рунда.

Рунд №10

Тервел продължи да атакува опонента си, като дори и скъси дистанцията, но отново не успя да стигне до нокаут.

Рунд №11

Най-накрая Уебстър падна на земята, но за съжаление не бе достатъчно силен десният прав удар на Тервел. Американецът бързо се изправи и дори пробва след това да атакува българина, но не успя да го застраши, като Пулев показа доста добра защита.

Рунд №12

Очаквано Тервел не предприе излишни рискове и подходи много спокойно, изчаквайки търпеливо. Пулев вкара десен прав, а Уебстър отново се гмурна в краката му и падна по колене, а и размяната на удари не уплаши българина.

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Българският представител в дивизията се представя шеметно до момента и зад себе си вече има 14 двубоя, от които е спечелил всички до един, а цели 12 пъти нокаутира своя опонент. Това важи с пълна сила за последната среща на Тервел през ноември, когато Пулев нокаутира Кай Курзава още в първия рунд (ВИДЕО ОТ МАЧА)

Дешен Уебстър от своя страна има малко по-богат опит сред професионалисите (16 мача), като от тях победите са 12, 2 за загубите и 2 са равенствата. Включвайки обаче аматьорския бокс, то тогава Тервел има сериозно предимство, тъй като американецът има само един двубой зад гърба си при аматьорите. 

До момента Пулев се е изправял 3 пъти срещу американци на професионалния ринг. В първата среща той нокаутира Скот Фютрел още в 1-ия рунд в мач, планиран в 4 части по 3 минути. Последва и подобно представяне срещу Армандо Анкона, чиято съдба беше идентична - просване на земята още в първите две минути на битката. Единственият, който оцеля цял мач срещу българина, беше Мич Уилямс, като двамата изиграха 6 рунда в "Хангара" - боксова галавечер в САЩ. Пулев спечели убедително след единодушно съдийско решение. 

Българинът е фаворит преди изиграването на боя между двамата, а дали срещата ще приключи с един от марковите нокаути на Пулев, предстои да разберем. Къде може да гледате мача Тервел Пулев - Дешон Уебстър вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички