Бащата на Фюри: Пулев е достоен за световен шампион

Бащата и треньор на Хюи Фюри - Питър, определи предстоящата битка на британеца с Кубрат Пулев като достойна за световна титла. Той коментира пред iFL TV, че очаква изключително тежък мач, който да покаже къде точно се намира неговият син.

Кобрата и братовчедът на Тайсън Фюри ще се изправят един срещу друг на 27 октомври в "Арена Армеец" в София.

Фюри: Кобрата е просто още един опонент

Съперникът на Кубрат Пулев  - Хюи Фюри, смята, че българинът е просто "още един опонент" по пътя към световната титла в тежка категория. Два...

"Отборът на Пулев се отнесе много уважително към нас на пресконференцията, същото бе и от наша страна. Организацията беще много професионална. Ще бъде доста интересен мач. Трудните задачи правят победите още по-хубави. Това ще бъде повратен момент за кариерата на Хюи. Хората ще видят на какво е способен и ще оценят, че той действително е сериозен претендент. На 22 години той игра първия си мач за световна титла, което показва, че е там, че е сред най-добрите. Той вече трябваше да е световен шампион на WBO, но това е минало.

ФЮРИ: ПУЛЕВ Е СТРАХОТЕН БОКСЬОР, САМО АЗ НЕ СЕ УПЛАШИХ ДА СЕ БИЯ В БЪЛГАРИЯ

Хюи е 5 години по-напред в развитието си. Истината е, че ако си боец от световна величина, трябва да участваш в такива срещи. Хубаво, че му дават 10 процента шанс да спечели. Така победата ще е още по-сладка за нас. Не ме вълнува, че отписват възможността му да спечели. Не гледам букмейкърите, залозите и не чета мнения. Аз съм всеки ден с него и знам на какво е способен", коментира Питър Фюри.

Той допълни, че двубоят на практика е последен шанс за 37-годишния Кубрат да атакува световната титла, което го превръща в още по-опасен опонент. Победителят ще стане официален претендент на IBF за пояса на Антъни Джошуа.

"Пулев е тежък опонент, няма да е разходка в парка. Той е нетрадиционен за нас. Ако не си от световно ниво, няма да победиш Пулев. Това е истината. Той е боксьор, който е достоен за световен шампион. Знае, че това е последният му шанс да атакува титлата и ще тренира като лунатик, за да спечели. Този мач е голям колкото за световна титла", каза още Фюри.

Още по темата

Please select answer!