6-те загуби на Майк Тайсън: Нокаути и предаване - как "желязото" се разтапяше (ВИДЕО)


6-те загуби на Майк Тайсън: Нокаути и предаване - как "желязото" се разтапяше (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

11948 0

Майк Тайсън завинаги ще остане в историята на бокса. Любимец на няколко поколения, той е една от емблемите на този спорт. Американецът е и най-младият световен шампион в бокса, постигайки това постижение на 20 години, 4 месеца и 22 дни.

В кариерата на вече 56-годишния боксьор той участва в 58 официални мача (от които два остават без краен резултат). В тях може да се похвали с цели 50 победи. Почти всяка от тях идва след нокаут - 44, като Железния Майк се слави със своите изключително силни удари.

Въпреки това той има и шест поражения в своята кариера. Четири от тях идват след нокаут (или технически нокаут), едно идват след предаване от неговия ъгъл, а най-запомнящото се е онази квалификация срещу Ивендър Холифийлд.

На 28 юни 1997 година Тайсън излиза в реванш срещу този съперник, след като преди малко над половин година е загубил от него след технически нокаут. Реваншът обаче не бива довършен след онова емблематично ухапване по ухото. След него няма как да не последва дисквалификация и второ порежение за Майк срещу този опонент.

Преди тези два сблъсъка Железния има само една загуба на ринга. Тя му е нанесена от Джеймс Дъглас през 1990 година (на 11-и февруари). Тогава в Токио Тайсън губи изненадващо, а с това изпуска и своите титли на IBF, WBA и WBC.

Загуби в края на кариерата на Майк Тайсън

От първата му загуба до тези от Холифийлд минават близо 7 години. След второто поражение от Ивендър пък минават още 5 години. В последните срещи от кариерата си Майк Тайсън печели само една от четири - срещу Клифърд Етиен.

Загубите идват последователно от Ленъкс Люис (08.06.2002 г.), който му отнема титлите на IBF, IBO и WBC, както и от Дани Уилямс (30.07.2004 г.) и Кевин Макбрайд (11.06.2005). Именно срещу Макбрайд е последният официален мач за Майк Тайсън.

Припомнете си и как озверелият Майк Тайсън приключи първия си мач след затвора за по-малко от 90 секунди (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички