Железния Майк Тайсън в сълзи - сринал се психически: Аз съм унищожител, адът идваше с човека, когото бях - липсва ми (ВИДЕО)


Железния Майк Тайсън в сълзи - сринал се психически: Аз съм унищожител, адът идваше с човека, когото бях - липсва ми (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

5833 0

Майк Тайсън безспорно е сред най-легендарните спортисти в историята - не само на бокса. Най-младият световен шампион е любимец на не едно и две поколения, въпреки че се е замесвал в редица скандали с недопустими прояви.

След престой и в затвора обаче идва момент, в който Железния Майк се променя значително. Именно за тази промяна и за това какъв всъщност е той говори в прелюбопитно интервю с Шугар Рей Леонард. То е отпреди над две години, като в този материал ще ви напомним за емоционалния Майк.

Тайсън не сдържа сълзите си във вероятно едно от най-емоционалните интервюта, които е давал. В него открито казва, че е роден "унищожител" и че това е същността му, която е променил, но и която му липсва.

Бившият световен шампион признава, че на моменти се чувства много зле от факта, че не може да бъде като преди. Допълва, че с онази му същност върви и адът, заради което не може да си го позволи. Той се сравни и с някои исторически фигури.

Емоционалният срив на Майк Тайсън

"Аз съм ученик на войната. Познавам всички войни. От Карл Велики до Ахил - номер едно войн на всички войни, тогава Александър (бел. ред. Велики) и Наполеон - знам ги всички. Чел съм за всички тях. Изучавал съм ги. Познавам изкуството на битката, познавам изкуството на войната, винаги съм изучавал само това.

Заради това съм толкова уплашен, заради това те се страхуваха от мен, когато бях на ринга. Бях унищожител. За това съм роден. Сега тези дни отминаха и съм празен, аз съм нищо. Работя върху изкуството на човечността. Това е причината да плача, защото не съм онзи човек вече и ми липсва.

Понякога се чувствам като к**ка, защото не искам да този човек да излиза. Ако той излезе, адът идва с него. И не е изобщо забавно. Звучи като готин, тегав пич, но аз го мразя, уплашен съм от него" - разказа във въпросното интервю Тайсън.

Ударите на Железния Майк се считат за вероятно най-силните в историята на бокса. Неслучайно легенда призна, че дори 55-годишният Майк Тайсън удря сякаш "кон рита" (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички