Озверелият Майк Тайсън в първия си мач след затвора: По-малко от 90 секунди (ВИДЕО)


Озверелият Майк Тайсън в първия си мач след затвора: По-малко от 90 секунди (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

19444 0

Сблъсъкът между Майк Тайсън и Питър Макнийли остава в историята под надслова "Той се завръща". Разбира се, това касае Железния Майк и първият му мач на професионалния ринг, след като излиза от затвора. Той се състои на 19 август 1995 година.

Над четири години Тайсън не се боксира, тъй като през 1991 година е арестуван, а през 1992 е обвинен в изнасилване, което води до престои му в затвора. През 1995 година прави пресконференция, на която обявява завръщането си към професионалния бокс.

На нея той потвърждава, че Дон Кинг ще продължи да бъде промоутърът му. След много дебати относно това кой да бъде първият опонент при завръщането му (включително слухове за супербитка с Джордж Форман), бива обявено, че ще срещне Питър Макнийли, който не е толкова популярен за широката аудитория.

В крайна сметка битката между двамата продължава едва 89 секунди, а Тайсън постига лесен успех след дисквалификация. Макнийли започва битката като атакува агресивно от първите секунди. Тайсън обаче избягва ударите и от своя страна вкарва десен прав, който праща Макнийли на земята след по-малко от 10 секунди.

Все пак той не бива нокаутиран и се изправя на 2-рата секунда, за да започне веднага да напада Железния Майк. Двамата си разменят удари в ъгъла, докато изминава първата минута. 20 секунди след това Тайсън вкарва десен ъперкът и Макнийли отново е на земята.

Той е очевидно наранен от ударите и мениджърът му Вини Вечионе влиза на ринга, за да предотврати повече щети за Макнийли. Така съдията прекратява дуела и присъжда победа на Тайсън.

Битката е наблюдавана с огромен интерес и има невероятен финансов успех от 96 милиона долара от целия свят, включително тогавашен рекорд за pay-per-view абонаменти - 63 милиона долара.

Прочетете още: Кой актуален ТОП боксьор опита да заличи целия завет на Майк Тайсън?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички