ВИДЕО: ЛеБрон захвърли сценария и говори от дъното на душата си за Коби Брайънт


ВИДЕО: ЛеБрон захвърли сценария и говори от дъното на душата си за Коби Брайънт
Снимка: Guliver/GettyImages

4586 0

Най-добрият баскетболист на света ЛеБрон Джеймс за пръв път проговори извън социалните мрежи за смъртта на Коби Брайънт. Той направи това по време на трогателната церемония, организирана от Лос Анджелис Лейкърс в памет на Коби преди двубоя на тима срещу Портланд Трейлблейзърс. 

Както е известно, всички играчи и цялата организация не говореха по случая, докато Ванеса Брайънт не направи своето изявление, а в петък ЛеБрон първи се нагърби от играчите да почете паметта на легендарния баскетболист. 

"Искам да почета паметта на всички, които загинаха в тази трагична катастрофа", започна Джеймс, който прочете през сълзи имената на 9-те човека, които бяха на хеликоптера в неделя сутрин. "Имам записано нещо тук на този лист. Трябваше да чета от него, но щях да ви подценя вас, феновете на Лейкърс, ако чета от това листче, така че ще говоря от сърце",  каза ЛеБрон и захвърли листа хартия, който беше в ръката му. 

"Първото нещо, което идва в ума ми е думата "семейство". Всички в тази зала страдаме и сме с разбити сърца и това, което можем да направим, е да се опрем на рамената на семейството. Още преди да дойда знаех какво представлява семейството, което е това на всички, свързани с Лейкърс. През последната седмица видях как тези думи са категорична реалност - от играчи и треньори до последния фен на този отбор. Всеки, който е тук - това наистина е едно огромно семейство. От името на Коби Брайънт, Джиана, цялото му семейство - благодаря ви от все сърце - така, както казваше Коби. 

Знам, че в даден момент ще има възпоменателен ден за КОби, но на тази вечер гледам като на празненство. Празненство на 20-те години, в които той проля кръв, пот и сълзи, разби тялото си... с една цел - да се превърне в най-великия баскетболист, на който беше способен. Тази вечер празнуваме момчето, което се появи на сцената на 18 години, отказа се на 38, а след това се превърна в най-великия баща, който съм виждал", продължи звездата на "езерняците". 

"Коби е мой брат и от моментите ми в гимнацията, през влизането ми лигата и срещите ни на баскетболния корт - това, което винаги сме споделяли заедно са решимостта и стремежът в преследването на величие. Фактът, че сега съм тук, значи всичко за мен. Искам да продължа, заедно с моите съотборници, неговия завет. Не само тази година, но толкова дълго, колкото можем да играем играта, която обичаме. Така че, с думите на Коби Брайънт: "Мамба аут", но в думите на всички нас - няма да бъдеш забравен. Живей вечно, братко", завърши лидерът на Лос Анджелис Лейкърс. 

Както е известно, легендата на Ел Ей Лейкърс загина в катастрофа с хеликоптер, отнела животите на неговата дъщеря Джиана и още 7 души в неделя сутрин край Калабасас, Калифорния. В последните дни излязоха допълнителни подробности около трагичния случай, като се оказа, че хеликоптерът, с който е пътувал Брайънт, не е имал лиценз за летене в подобни условия (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички