ВИДЕО: Везенков и Сакраменто неудържими - отвяха Далас Маверикс за шести поред успех


ВИДЕО: Везенков и Сакраменто неудържими - отвяха Далас Маверикс за шести поред успех
Снимка: Getty Images

5004 0

Александър Везенков и Сакраменто Кингс записаха шеста поредна победа в НБА. "Кралете" сразиха Далас Маверикс като гост със 129:113 (35:26, 35:29, 37:31, 22:17) след силно второ полувреме

Българинът бе на паркета 13 минути и отбеляза 7 точки. Той записа също 1 борба, 1 асистенция и 1 чадър. След този успех Сакраменто е с баланс 8-4, докато Далас е с 9-5.

Родната звезда поигра само 4 минути през първата част и се появи отново на паркета при резултат 88:86 в полза на своя тим. Везенков помогна на Кингс да качат разликата с Далас почти до 20 точки и да решат изхода от двубоя.

Саша не успя да блесне при първата си поява в Тексас тази сутрин, като записа чадър, нарушение и грешка. При втората си поява обаче той асистира за тройка на Кийгън Мъри, а във финалните 3 минути на мача реализира 7 поредни точки.

Най-резултатен за победителите беше Домантас Сабонис с 32 точки, 13 борби и 6 асистенции. Ди'Арън Фокс се отличи с 30 точки и 6 асистенции. За Маверикс най-резултатен беше Лука Дончич, който вкара 25 точки и хвана 10 борби. Кайри Ървинг записа 23 точки

Шестата поредна победа на Сакраменто им отреди четвъртото място във временното класиране на Западната конференция. Далас е пети с баланс 9-5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички