Треньорът на Александър Везенков с безценен съвет за играта на българина


Треньорът на Александър Везенков с безценен съвет за играта на българина
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

8382 0

Треньорът на Александър Везенков в Сакраменто Кингс - Майк Браун, за пореден път поздрави българина за неговата игра, но в същото време даде безценен съвет на Саша за това как той може да се подобри в НБА и по-бързо да се нагоди към динамичния стил.

Съветът към Саша

Майк Браун застана пред медиите, след като "кралете" успяха да победят Сан Антонио Спърс със 129:120 при гостуването си в щата Тексас. Везенков се отчете с 5 точки и записа 17 минути на паркета, а неговият треньор заяви, че той трябва да работи над играта си в защита.

"Само времето може да покаже дали той може да стане топ НБА играч, аз не знам. Но той трябва да продължава да прави малките неща, наистина е добър в тях", сподели Браун пред медиите в Щатите.

"В третата част той даде шест поредни наказателни удара, което не е добре. Просто трябва да разбере как да играе в защита, без да прави нарушения, да продължи да прави малките неща и когато е свободен, да вкарва. Той е способен на всичко това, но трябва да бъде постоянен в тях", каза още специалистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Везенков - момче, което в НБА не бяха виждали преди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички