Без контузения Везенков - Сакраменто Кингс претърпя разгром и прекъсна серията си


Без контузения Везенков - Сакраменто Кингс претърпя разгром и прекъсна серията си
Снимка: Getty Images

2724 0

Отборът на Сакраменто Кингс без Александър Везенков в състава си бе разгромен като гост от Ню Орлиънс Пеликанс в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Българинът не игра заради болки в палеца на лявата ръка, а домакините от Ню Орлиънс разгромиха неговия тим със 129:93 (31:29, 22:37, 16:34, 24:29).  Везенков е получил изкълчване след чадъра, направен ден по-рано при успеха над Далас Маверикс.

Единствено първата четвърт бе добра за "кралете", които изоставаха с 4:15, но успяха да стопят разликата и дори да приключат частта с аванс - 29:31.

След това нещата тръгнаха зле и разликата в полза на домакините започна да расте. В третата четвърт момчетата на Майк Браун реализираха само 16 точки, а преднината на Пеликанс стана 40 точки.

Най-резултатен в мача бе Брендън Инграм от Ню Орлиънс с 31 точки, 4 борби и 3 асистенции. Той бе избран и за играч на срещата. Зион Уилямсън се отчете с 26 точки, 3 борби и 5 асистенции.

За Кингс най-резултатен бе Харисън Барнс с 16 точки и 4 борби. Де'Арън Фокс добави 14 точки и 2 борби.

Въпреки това Сакраменто остава с положителен баланс от 8 победи и 5 загуби. Пеликанс има равен брой успехи и поражения - по 7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички