ВИДЕО: 17 минути и 5 точки за Везенков при петата поредна победа на Сакраменто Кингс


ВИДЕО: 17 минути и 5 точки за Везенков при петата поредна победа на Сакраменто Кингс
Снимка: Getty Images

4648 0

Отборът на Сакраменто Кингс записа пети пореден успех в НБА, след като победи Сан Антонио Спърс със 120:129 като гост във втория си мач от вътрешния турнир на Лигата. Александър Везенков прекара 16:56 минути на корта, в които се отчете с 5 точки (2/4 стрелба, 1 тройка) и 4 борби.

Крилото записа 14 минути през първата част, помагайки на "кралете" да наваксат голямо изоставане и да поведат на съперника.

Страхотен мач за Кингс направи звездата на тима Де'Арън Фокс, който наниза 43 точки и добави 8 борби и 8 асистенции, а центърът Домантас Сабонис завърши с 27 точки, 14 борби и 7 асистенции.

Гостите бяха прецизни в стрелбата, като реализираха 54 процента от опитите си, включително 43 процента от тройката. За Спърс новата звезда Виктор Уембаняма реализира 27 точки и 9 борби, а Зак Колинс вкара 28 точки.

По този начин Сакраменто вече има 7 победи и 4 загуби от началото на редовния сезон и заема 6-о място в Западната конференция. Тимът е водач и в своята група във вътрешния турнир с два успеха от две срещи.

За Спърс проблемите продължават и след седмата поредна загуба отборът е на 13-а позиция на Запад. Треньорът на Кингс похвали Везенков след чудесната игра срещу Кливланд Кавалиърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички