Треньорът на Кингс за Везенков: Колкото повече играе, толкова повече ни помага


Треньорът на Кингс за Везенков: Колкото повече играе, толкова повече ни помага
Снимка: GettyImages

2016 0

Треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, говори много ласкаво за българина в своя състав - Александър Везенков. Родната звезда взе участие като резерва при победата над Кливланд Кавалиърс тази сутрин и допринесе с 11 точки и 2 борби.

"Саша има страхотно чувство за играта. Той вкара някои много важни стрелби днес. Освен това отваря сериозни пространства за останалите докато е на терена и обърква защитата на съперниците. Момчетата получават отворени стрелби, само заради неговото присъствие.

Той прави и много от онези малки неща, като онзи момент, при който изтича на пълен спринт в предно поле и накара защитника да избере да спре топката, вместо да пази него на нулевия ъгъл", коментира той на пресконференцията след успеха.

"Саша е физически здрав и може да се бори под коша. Колкото повече играе, толкова по-добър става и толкова повече ни помага. В защита той все повече разбира указанията.

Работи много здраво и мога да кажа, че "небето е лимитът" за него. Малко по малко започва да намира своя ритъм с повечето минути, които получава", завърши Браун. А ето защо на осми ноември Везенков отпадна от ротацията на Кингс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички