Възходът продължава: ЛеБрон блестя, но Сакраменто Кингс и Везенков сразиха Лейкърс в Ел Ей


Възходът продължава: ЛеБрон блестя, но Сакраменто Кингс и Везенков сразиха Лейкърс в Ел Ей
Снимка: Getty Images

4357 0

Сакраменто Кингс с Александър Везенков победиха Лос Анджелис Лейкърс с ЛеБрон Джеймс в мач от редовния сезон в НБА. На "Крипро Арена" в Града на ангелите "кралете" се наложиха със 125:110 .

Българинът започна като резерва в двубоя и се появи в игра около 90 секунди преди края на първата четвъртт. Той зае мястото на Харисън Барнс. Той се отчете с 4 точки, като пропусна и трите си стрелби от тройката. Родната звезда прекара 12:23 минути на паркета.

Везенков пропусна първата си стрелба от тройката след подаване на Фокс.

Темпото на гостите създаде проблеми на Лейкърс от самото начало и в един момент се стигна до преднина от 21:11 за Кингс. След тройка на Кевин Хънтър авансът на Сакраменто стана 20 точки и 37:17. Първата четвърт приключи при резултат 25:38 в полза на гостите.

През втората част Лейкърс стопи част от пасива си, а Везенков отново не успя с изстрел отдалеч. Първият му престой на паркета завърши след 6 минути на него. Солидна забивка на ЛеБрон позволи на неговия тим да намали до 43:48. След кошове на Фокс и Сабонис обаче преднината на Сакраменто отново нарасна - 45:56.

За достигането на 16 точки преднина за Кингс спомогна и Кевин Хънтър, който бе ефективен отдалеч. След тройка на Барнс резултатът стана 72:91.

Българската звезда се появи за втори път в игра при оставащи около 5 минути до края на третата част. Той направи първите си 2 точки в мача за 76:98. След това той вкара и 2 фала, увеличавайки точковия си актив до 4.

След това избраният за MVP на Евролигата играч се върна на пейката, за сметка на Барнс при 80:104. Той се завърна на терена в началото на последната четвърт, когато Лейкърс отново заложи на ЛеБрон и Антъни Дейвис в опит да обърнат мача. Крилото обаче записа още един неуспешен опит за тройка и бе заменен.

Съперникът успя да скъси разликата - 90:106 при оставащи около 9 минути до края. Сабонис обаче отново се развихри и върна преднината от 20+ точки за "кралете". ЛеБрон скъси пасива до 102:113 с пет поредни точки, след което блесна Хънтър и Сакраменто поведе със 105:117. Финалният щурм на домакините не успя и гостите от Сакраменто взеха победата със 110:125.

ЛеБрон Джеймс постигна трипъл-дабъл с 28 точки, 10 борби и 11 асистенции. Най-резултатен за Сакраменто беше Домантас Сабонис с 29 точки, 16 борби и 7 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички