Странно, но ФАКТ: Леброн Джеймс е в "джоба" на Александър Везенков по 4 показателя, сред които и най-важният в баскетбола


Странно, но ФАКТ: Леброн Джеймс е в "джоба" на Александър Везенков по 4 показателя, сред които и най-важният в баскетбола
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2947 0

Приключението на Александър Везенков в НБА ще продължи и в ранните часове на 16 ноември (05:00 часа), когато най-добрият ни баскетболист ще се изправи за втори път в кариерата си в официален мач срещу Лос Анджелис Лейкърс, който е воден от Краля - Леброн Джеймс, а по-интересното е, че Саша доминира над легендата в баскетбола по 4 показателя, сред които и най-важният в играта.

Саша vs Леброн - какво говорят цифрите?

До момента двамата баскетболисти са се срещали един срещу друг веднъж в официална среща. Това се случи на 30 октомври, когато Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс у дома със 132:127 след здрава битка, влязла в продължения.

Много любопитен е фактът, че през настоящата кампания Везенков е с по-добри показатели от Леброн, когато заговорим за успешен процент вкарани тройки (.367 за Саша - .345 за Леброн), вкарани наказателни удари (1.000 за Саша - .735 за Леброн) и ефективна стрелба (.570 за Саша - .545 за Леброн).

Най-важният показател - победата

Стигаме и до най-важният показател в цялата игра, а именно победите. Със сигурност може да звучи странно, но в преките сблъсъци между Саша и Леброн по-успешен е именно Везенков, тъй като е побеждавал Краля в единствената среща помежду им до момента.

Нека обаче бъдем честни - цялостно Леброн господства над Везенков във всеки един от останалите индивидуални показатели, но само за няколко месеца в лигата постижението на Везенков срещу четирикратния шампион и четирикратен носител на наградата "MVP" си струва да се отбележи.

Следете всички мачове, представяния и статистики на Александър Везенков със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички