Александър Везенков: България не е и на средно ниво, не мога да кажа 3-ма българи, играещи в чужбина


Александър Везенков: България не е и на средно ниво, не мога да кажа 3-ма българи, играещи в чужбина
Снимка: Lap.bg

2165 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде обширно интервю за специализирания сайт Basketnews. В него той бе запитан и за родния национален отбор. Както е известно, след над 10-годишно прекъсване България игра на Евробаскет през миналото лято.

За съжаление, Везенков не е сигурен дали това ще се случи отново скоро, като призна, че покрай всички прозорци (често клубовете не пускат баскетболистите си в националните отбори поради засичане) може и да няма възможност да помага на "лъвовете".

Кога България ще играе пак на Евробаскет и там ли ще е Везенков?

"Беше хубаво да играем срещу всички тези играчи от НБА, от Евролигата. Мисля, че бяхме прилично добри. Бихме Грузия, загубихме от Черна гора и накрая от Белгия. Не знам кога ще играем отново на Евробаскет, защото с всички тези прозорци може и да нямам възможност да помогна на отбора.

Българският баскетбол не е на топ ниво в момента, дори не е и на средно. Не знам кога ще имаме нова възможност да играем на Евробаскет, но да се надяваме, че няма да ни отнеме 10-15 години да го сторим отново" - започна Везенков.

Той сподели и че всички трябва да се синхронизират и да работят заедно:

"Не знам колко светло е бъдещето, ако всички не се обединят и не работят заедно. Сега не мога да кажа трима български играчи, които играят извън страната. Трудно е. Не съм тук да критикувам, надявам се да намерят път към Евробаскет отново" - допълни Везенков.

Припомняме, че съвсем наскоро обявиха Везенков за над всички в Европа за целия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички