Везенков: Беше малко като сън да се прибера и да осъзная, че играх срещу ЛеБрон


Везенков: Беше малко като сън да се прибера и да осъзная, че играх срещу ЛеБрон
Снимка: GettyImages

1293 0

Българската звезда в НБА - Александър Везенков, разкри, че е чувствал малко като сън факта, че игра тази нощ срещу баскетболната легенда ЛеБрон Джеймс. Сакраменто Кингс на Саша победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127, а крилото отбеляза 11 точки, добави 4 борби, 1 асистенция и чадър за 18 минути игра.

"Преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон например, това ще е малко като сън. Знаем кои сме ние, както и какво представляват Лейкърс. Опитахме се да бъдем на ниво през всичките 48 минути, включително и в продължението.

Получи се много интензивен мач, изпълнен с много контакт, но смятам, че през второто полувреме и в последната част успяхме да ограничим силните им страни и да спечелим", започна Везенков пред "NBC Sports California".

"Работим здраво по време на тренировките, разчитахме на това те да сгрешат в защита. Точно това направиха, Домантас Сабонис ме видя непокрит и аз успях да вкарам още при влизането ми в игра. Баскетболът е игра на грешки, така че ние взехме предимство в този елемент

Във всеки домакински мач ще се нуждаем от енергията на публиката. Тя е много важна, трябва да пазим домакинското си предимство и да спечелим колкото се може повече срещи. Нуждаехме се от подкрепата на нашите фенове. Разбира се, ще имаме възходи и падения, но в момента сме доста щастливи", продължи българинът.

"Темпото тук е различно, трябва да се приспособяваш, най-вече от ментална гледна точка. Ще има двубои, които ще бъдат по-лоши за мен от останалите, но аз работя всеки ден, старая се да се уча от всички. Всеки съвет от треньорите е много полезен за мен и се опитвам да се приспособя по най-бързия начин", завърши крилото. Ето какво още каза щастливият Везенков след успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички