В Испания поставиха под въпрос бъдещето на Александър Везенков в НБА


В Испания поставиха под въпрос бъдещето на Александър Везенков в НБА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2501 0

Гордостта на българския баскетбол - Александър Везенков, направи своя неофициален дебют за Сакраменто Кингс в мачовете от предсезонната подготовка на "кралете". Крилото на тима от Калифорния не се е представил достатъчно убедително обаче според испанската медия "Grada3".

Бъдещето на Саша в НБА е под въпрос?

Гореспоменатото издание твърди, че приключението на Везенков отвъд Океана много скоро може да приключи, като се уповава на думите на старши треньора на Кингс Майк Браун.

"Европа няма нищо общо с НБА. По думите на Майк Браун, старши треньор на Сакраменто Кингс, на Саша Везенков няма да му е лесно на новия отбор. "Не знам дали той ще бъде там или не. Той просто трябва да продължи да работи, да се бори и да се възползва от всяка възможност, която има, независимо дали в тренировките или в мачовете", пишат от "Grada3".

Медията допълва още, че българинът много бързо трябва да се пригоди към динамичността и стила на игра в НБА, ако иска да направи име за себе си отвъд Океана.

Припомняме, че родният баскетболист защитаваше цветовете на Барселона, преди да премина в Олимпиакос през 2018 година. Няколко сезона след акостирането си в Пирея той бе избран за най-полезен играч в Евролигата, а представянията му през кампанията 2022/23 му спечелиха 3-годишен договор със Сакраменто.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои са баскетболистите, с които Везенков ще спори за ценен приз в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички