Александър Везенков даде оценка на представянията си срещу Раптърс и Лейкърс


Александър Везенков даде оценка на представянията си срещу Раптърс и Лейкърс
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1068 0

Александър Везенков говори пред медиите отвъд Океана след първите си два мача с екипа на Сакраменто Кингс. Българинът отбеляза трудностите и заяви, че ще му бъде нужно време за адаптация към динамиката в НБА. Припомняме, че той направи неофициален дебют в мача от предсезонната подготовка срещу Раптърс, реализирайки 12 точки, а след това започна като титуляр срещу Лейкърс и наниза 7 пункта.

"Необходимо е време за адаптация"

"Трябва да работим по-здраво. Резултатът не е този, който искахме, но не това е най-важното в този етап на подготовката. Все пак е важно да изградим един навик да печелим мачове, без значение дали са приятелски, или официални. Трябва да подобряваме нашата игра в аспектите като интензитет и физика, а и като цяло трябва да се подобряваме", сподели Саша.

"Имаме проблеми и в двете фази от играта на паркета. Мисля, че се подобряваме, малко по-бавно, отколкото очаквахме, но работим затова, а и все още сме октомври".

"Хубаво е, защото е лесно да се играе с момчета като тях, тъй като те ти показват много неща, като владеене на топката, висока преса. Наистина е много приятно. Да, донякъде бях изненадан, но винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва, но искам да дам 100% за отбора", добави той за започването си в стартовата петица срещу Лейкърс.

"Чувствам се добре. Тук сме от няколко седмици и играта ни се подобрява с всяка тренировка. Смятам, че е необходимо време за адаптация, което може и да продължи повече, но се чувствам добре".

Разликата в играта между Европа и САЩ

"Стилът на игра е различен, защото играта е по-бърза, залага се на много физика, но се опитвам да давам всичко от себе си, а и съм в добра форма в момента, като се опитвам да поддържам високо ниво".

"Ние вярваме във философията с играта на скорост, с много темпо и физика – все неща, които помогнаха много на отбора през миналата година. Искаме да надграждаме спрямо тогава. Но както казах, ние трябва да имаме търпение, защото всеки в отбора е много амбициран, но е необходимо търпение и здрава работа".

"Тренировките са добри, аз обичам да тренирам. В тренировките има интензивност. Приближаваме се все по-близо до началото на сезона, до първия официален мач и затова трябва да сме готови", добави още Везенков.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Везенков получи признание от шефовете в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички