Везенков дебютира като титуляр за Кингс, но не му провървя в стрелбата


Везенков дебютира като титуляр за Кингс, но не му провървя в стрелбата
Снимка: Getty Images

1109 0

Александър Везенков изигра първия си мач като титуляр за Сакраменто Кингс снощи. За съжаление, тимът му загуби от Лос Анджелис Лейкърс със 101:109 в предсезонна контрола, играна в Анахайм, Калифорния.

Българският баскетболист бе част от стартовата петица на Кингс и изигра общо 21:46 минути, но този път стрелбата не му вървеше. Действащият MVP на Евролигата реализира 3 стрелби от 11 опита и завърши със 7 точки. От далечно разстояние Везенков успя да вкара 1 изстрел от 4 опита. Тежкото крило записа още 3 борби (2 в нападение) и 1 асистенция.

Звездата на Лейкърс Леброн Джеймс не взе участие в мача, така че българинът ще трябва да почака, за да се изправи срещу един от най-великите баскетболисти в историята.

В първата контрола на Кингс срещу Торонто Раптърс в понеделник Везенков изигра 11 минути, в които отбеляза 12 точки и се превърна в топ реализатор на своя отбор. Впоследствие треньорът на Сакраменто Майк Браун похвали българина за играта му в нападение, но изтъкна, че Везенков трябва още да подобрява играта си в защита.

Следващият мач от предсезонната подготовка на Сакраменто е срещу Голдън Стейт Уориърс в понеделник от 5:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички