Височина, експлозивност и класа: Трите надежди, които Везенков ще бори за приза "новобранец на годината" в НБА


Височина, експлозивност и класа: Трите надежди, които Везенков ще бори за приза "новобранец на годината" в НБА
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1936 0

Наградата за "новобранец на годината" в Националната баскетболна асоциация е годишна награда на НБА, която се дава на най-добрия новобранец от редовния сезон, представена след кампанията 1952/53. Родният баскетболист Александър Везенков има реален шанс да се сдобие с нея, след като през лятото осъществи трансфер в Сакраменто Кингс от Западната конференция на лигата. В настоящия материал ще ви запознаем с три от имената, с които българинът ще се бори за индивидуалното отличие през предстоящия сезон.

Виктор Уембаняма (Сан Антонио Спърс)

Тежкото крило, високо 2.26 метра бе избрано под номер 1 в миналогодишния драфт от закъсалия отбор, ръководен от легендата Грег Попович. Уембаняма е страхотен реализатор и защитник, а "шпорите" виждат в него следващия си Тим Дънкан. Той записа средни показатели от 21.6 точки, 10.4 борби и 3 чадъра на мач, докато защитаваше цветовете на Метрополитанс във Франция.

Чет Холмгрен (Оклахома Сити Тъндър)

Холмгрен бе сред кандидатите за спечелване на приза, влизайки в сезон 2022/23, но травма на крака още в подготовката го принуди да пропусне цялата година. Сега, след като вече прекара един сезон с Оклахома Сити Тъндър, той е готов да се върне в надпреварата за приза. Приликите между Холмгрен и Уембаняма не са трудни за намиране. И двамата са невероятно млади, но хилави, като Холмгрен е висок 2.15 метра и тежи около 90 килограма. Холмгрен се откроява с добрата си стрелба и плеймейкърски умения, развити в колежа на Гонзага.

Скуут Хендерсън (Портланд Трейл Блейзърс)

Експлозивният 19-годишен гард имаше страхотна кампания в "G" лигата, отбелязвайки средно 16.5 точки, 6.8 асистенции, 5.3 борби и 1.1 откраднати топки в 30 мача. Отвъд Океана дори започнаха да правят сравнения с Ръсел Уестбрук. Хендерсън е баскетболист, който се отличава с прецизна стрелба от тройката, но и много скорост в действията си, от която определено се нуждае тимът от Орегон, след като се раздели с голямата си звезда Деймиън Лилард.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Александър Везенков получи картбланш от своя треньор и звездата на Кингс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички