"Трябва да показва израстване": Майк Браун определи каква ще е ролята на Везенков в Кингс


"Трябва да показва израстване": Майк Браун определи каква ще е ролята на Везенков в Кингс
Снимка: Getty Images

1063 0

Наставникът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, все още не е взел решение дали да включи Александър Везенков в своята ротация преди старта на редовния сезон в НБА. Той посочи, че българинът трябва да се бори за мястото си и да извлича максимума от всяка една възможност, която му се дава.

Браун за Везенков

"Той игра добре в офанзивен план срещу Торонто, напредва и опитваме различни неща. Може би ще сложа Везенков във втората петица, а Дуарте - в третата. Със сигурност на този етап няма да правим промени в титулярните пет, но втората и третата петици може да бъдат променяни по всяко време.

Саша показа вариативност в атака и това е нещото, което хората ще очакват от него през предстоящия сезон. Не знам дали той ще бъде в ротацията за началото на редовния сезон, но той трябва да показва израстване с всяка възможност, която получи в тренировките и в мачовете. Защитата му беше ОК, става по-добър, но имаше и някои пропуски. Той трябва да разбере лигата, трябва да гледа възможно най-много видеозаписи на играчите, срещу които трябва да се изправя, да ги разучи, за да знае какво да очаква и да може да им се противопоставя успешно", сподели Браун пред медиите по адрес на родния състезател.

Припомняме, че Везенков направи неофициален дебют за Сакраменто срещу Торонто Раптърс. На паркета той бе над всички със своите 12 реализирани точки и остави добри впечатления. Ето го и първия му кош като баскетболист на "кралете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички