Александър Везенков след дебюта си в НБА: Баскетболът е напълно различен, скоростта е друга


Александър Везенков след дебюта си в НБА: Баскетболът е напълно различен, скоростта е друга
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6640 0

"Винаги е различно, когато играеш, а не гледаш по телевизията" - това заяви Александър Везенков след неофициалния си дебют за Сакраменто Кингс в НБА.

Най-добрият ни баскетболист се превърна в най-резултатия играч на "Кралете" (ВИДЕО), въпреки че записа само 11 минути на паркета.

"Това беше първият ни предсезонен мач, все още напасваме различните парчета и се опитваме да играем по-добре. Резултатът не беше добър, но ние вярваме в процеса, в тренировките. Трябва да подобрим много неща, за да сме готови за първия официален мач от сезона", каза още Саша след поражението с 99:112 от Торонто Раптърс.

"Различно е, въпреки че беше контрола. Скоростта е друга, по-бързо е. Баскетболът е напълно различен, но всеки вариант си има своята красота. Работя всеки ден, няма друг начин. Не очаквам от първия ден да бъда на 100 процента. Трябва да остана напълно концентриран, да работя всеки ден и да се опитам да помогна на отбора. Винаги е хубаво, когато ти влезе първата стрелба, но се опитвам да помогна на отбора по различни начини, но мисля, че с всеки мач ще ставам все по-добър. Мисля, че философията и идеята на треньора започва със защитата, така че всички, включително и аз трябва да бъдем много солидни в защита, това е началото. Той знае какво мога да донеса в нападение, така че всичко е наред", коментира още вторият българин в НБА.

Треньорът на Сакраменто - Майк Браун, похвали Везенков: "Саша стреля добре, трябва отново да видя как беше играта му в защита, но определено стрелбата му беше силна!".

*Четете всички последни новини около Александър Везенков в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички