Важни тройки на Александър Везенков в заключителната част помогнаха на Сакраменто за победа (ВИДЕО)


Важни тройки на Александър Везенков в заключителната част помогнаха на Сакраменто за победа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7750 0

Сакраменто Кингс започна успешно участието си на In-Season турнира на НБА. "Кралете" надвиха Оклахома Сити Тъндър със 105:98 в "Голдън 1 Сентър". Този път Александър Везенков се включи в игра и успя да реализира важни тройки.

Той влезе в последната четвърт на двубоя и вкара 2 тройки, които сломиха защитата на "гръмотевиците". Везенков беше на паркета общо 8 минути, в които освен 6-те точки допринесе за успеха на своя отбор с една борба и една открадната топка.

Две минути преди края на третата част в игра за Сакраменто за първи път в мача се появи Александър Везенков. Първата изява на българина на паркета беше фал срещу Лугуенц Дорт. При 67:69 Саша Везенков опита стрелба от зоната за три точки, която беше неуспешна.

В началото на последната част Везенков се отчете с борба в защита. Българинът записа първите си точки след успешна стрелба зад арката за 81:73. Малко след това успя да открадне топка, след което Дейвиън Митчъл реализира.

Везенков реализира още една тройка за 91:80, като прекъсна серия от 5:0 на съперника. При  87:96 Майк Браун взе прекъсване, след което Александър Везенков остана на пейката.

Най-резултатен за победителите беше Кевин Хъртър с 28 точки, Кийгън Мъри с 24, а Сабонис завърши със 17. Към тях добави 12 борби и 13 асистенции, с което оформи "трипъл-дабъл". Гилджъс-Александър записа най-много точки за Оклахома с 33, 7 борби и 6 асистенции. 

Следващият мач на Сакраменто Кингс е гостуване на Кливланд Кавалиърс във вторник, 14 ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички