ВИДЕО: Сакраменто Кингс удари Кливланд Кавалиърс, Везенков помогна от пейката


ВИДЕО: Сакраменто Кингс удари Кливланд Кавалиърс, Везенков помогна от пейката
Снимка: Getty Images

4919 0

Сакраменто Кингс победи у дома Кливланд Кавалиърс в мач от сезона в НБА. "Кралете" се наложиха със 132:120 (33:25, 35:35, 42:29, 22:31).

Българската звезда на домакините - Александър Везенков, беше резерва в мача, но влезе в игра и прекара 17:12 минути на паркета. Той се отчете с 11 точки и 2 борби.

Везенков се появи в игра през първата четвърт, заменяйки Харисън Барнс, и веднага успя да блесне. Той вкара тройка още при първата си стрелба, след което записа и 2 борби.

След прекъсването за гостите българинът наниза още една тройка. Той добави още 2 точки към актива си, когато получи пас от Фокс под коша и отбеляза, а тимът му поведе с 33:23.

Везенков пропусна третия си опит зад дъгата и при оставащи 8:57 минути от втората част беше заменен от Барнс.

Той се появи повторно в игра при оставащи 5:16' до края на третата част. Саша успя да екзалтира феновете с третата си тройка в мача, оформяйки 11-ата си точка за 108:89.

Действащият MVP на Евролигата напусна терена при оставащи около 8 минути до края на редовното време, когато Сакраменто водеше с 16 точки (117:101).

В двубоя в игра се завърна водещият реализатор на Сакраменто - Де'Арън Фокс, който пропусна последните 5 мача заради контузия в глезена. Той бе на познатото ниво и допринесе за успеха с 28 точки, 2 борби и 6 асистенции. Кийгън Мъри завърши с 25 точки, с 23 се отчете Домантас Сабонис.

Това бе трета поредна победа за тима на българина в НБА. Тя помогна за завръщанео им в първата шестица във временното класиране в Западната конференция. Активът им е 5 победи и 4 поражения.

Следващият мач на "кралете" е срещу Лос Анджелис Лейкърс в четвъртък сутрин, 5:00 часа българско време, на "Крипто Арена" в Града на ангелите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички