Треньорът на Александър Везенков разкри от какво страда европейският баскетбол


Треньорът на Александър Везенков разкри от какво страда европейският баскетбол
Снимка: Getty Images

1099 0

Наставникът на баскетболния Олимпиакос - Йоргос Барцокас, за който се състезава Александър Везенков, даде пресконференция преди големия финал между неговия тим и Реал Мадрид в Евролигата. Пред медиите гръцкият специалист говори за липсата на млади таланти, които да се подвизават по европейските паркети.

"Ако имаш няколко вътрешни играчи, те общо казано разбират културата на клуба. Те могат да представят този клуб малко по-добре от всички останали. От друга страна има липса на продукция на нови местни състезатели, поне по мое мнение", заяви Барцокас.

"Това със сигурност важи за гръцкия баскетбол. Работил съм в Испания и Русия, и мисля, че това е голям проблем в цяла Европа в момента. Децата се интересуват повече от това да са пред лаптопа по цял ден, вместо да излязат и да играят баскетбол например. Само големите таланти се концентрират върху баскетбола и тогава отиват в НБА".

"В европейския баскетбол страдаме заради това, че няма достатъчно местни играчи на най-високо ниво. В крайна сметка, дори повече от това да имаш доста местни баскетболисти означава, когато имаш състезатели, които дълго време играят за клуба. Трябва да изградиш една основа от играчи - шест, седем или осем, които да играят заедно дълго време. Тогава те се познават отлично и знаят как да играят заедно. И след това можеш да добавяш някои парченца, когато е необходимо", добави още специалистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първите думи на Александър Везенков като МВП.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички