Страхотно признание! Везенков получи най-значимото отличие в Гърция на изпроводяк към НБА


Страхотно признание! Везенков получи най-значимото отличие в Гърция на изпроводяк към НБА
Снимка: euroleaguebasketball.net

3298 0

Гордостта на България в баскетболаАлександър Везенков, получи голямо признание за изявите си в Гърция, преди да се отправи към НБА, където ще играе за Санкраменто Кингс. Българинът заслужи най-значимото отличие, след като бе обявен за МVP и Най-популярен играч на лигата в южната ни съседка за 2022/2023.

206-сантиметровото ни крило достига до приза за „Най-полезен състезател“ в гръцкия елит за втори пореден и общо трети път в кариерата си (б.а. – и през 2015 г. с Арис). В изминалите два сезона той стори това с екипа на Олимпиакос. Наградата за Най-популярен състезател в южната ни съседка пък е втора за българина.

27-годишният баскетболист е лидер в подреждането във вота на капитаните и треньорите, който формира 60% от общия, със 75% от тези гласове. Сред представителите на медиите в южната ни съседка той е избран от 78.3%.

След него се нареждат Костас Слукас и Силвен Франсиско. Сред феновете, гласували на официалния сайт на лигата, Александър Везенков получава 51.8%, следван от Костас Слукас и Костас Папаниколау. 

През 2022/2023 Александър Везенков достига до златен требъл в Гърция – титла, Купа и Суперкупа с „червено-белите“. През миналия сезон той записва средно по 16.7 точки, 5.7 борби и 2 асистенции в общо 30 мача по гръцките терени.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Думите не са достатъчни, за да ви благодаря“! Везенков се сбогува емоционално с феновете на Олимпакос

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички