Треньорът на Олимпиакос: Ще ни липсва уникалната способност на Везенков да вкара лесно 20 точки


Треньорът на Олимпиакос: Ще ни липсва уникалната способност на Везенков да вкара лесно 20 точки
Снимка: БГНЕС

736 0

Треньорът на гръцкия баскетболен тим Олимпиакос - Йоргос Барцокас, заяви, че българинът Александър Везенков ще липсва много на отбора. Родната звезда напусна вицешампиона в Евролигата, за да се присъедини към Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

"Ще ни липсва уникалната способност на Саша Везенков да вкара лесно 20 точки и да хване 8 борби. Това със сигурност ще ни липсва. Няма съмнение", каза Барцокас, цитиран от специализираното издание Eurohoops.net.

"Той беше най-полезният играч в Евролигата и ще ни липсва, но мисля, че привлякохме четири добри попълнения и можем да добавим още нещо към играта си. Вярвам, че баскетболът е отборен спорт и на, и извън него. Колкото и талантливи да са играчите, те не могат да постигнат нищо, ако не могат да работят с хората до тях.

След като загубихме играч като Везенков, който беше много креативен и ни помагаше при движението на топката, искаме да сме още по-изобретателни и твърди в защита", добави наставникът на Олимпиакос. А ето какво каза за Везенков звездата на Сакраменто - Де'Арън Фокс. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички