Скрит гениален момент от играта на Александър Везенков в НБА: Никой фен не го забеляза (ВИДЕО)


Скрит гениален момент от играта на Александър Везенков в НБА: Никой фен не го забеляза (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6260 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков бе с ключова роля за изключително драматичната победа на Сакраменто Кингс отпреди часове. "Кралете" надделяха над Голдън Стейт Уориърс с една точка разлика - 124:123.

Бившият състезател на Олимпиакос отново бе резерва, като се появи в игра в края на третата част. Той записа около четвърт час игра. През това време блесна с осем точки, три борби, два чадъра и една асистенция.

Един от чадърите дойде срещу голямата звезда на Националната баскетболна асоциация - Стеф Къри. След срещата Александър Везенков бе възхваляван не само от треньора Майк Браун, но и от редица коментатори и специалисти зад Океана.

Момент в сянка: Превъзходният Александър Везенков в НБА

Един от български такива - Иво Иванов, който живее в Канзас от дълги години, обърна внимание на изключително интересен момент от двубоя. "На пръв поглед нищо особено, но е директно за учебник" - пише Иванов.

Той се съсредоточава върху ситуация, в която Клей стреля от тройката, а всички гледат траекторията на топката. Не е и Везенков обаче, който задгърбва перфектно Уигинс, освобождава пространство под коша и печели последвалата борба в защита след отличните действия.

Точно тогава и един от големите коментатори в САЩ - Андерсън, възкликва, че Везенков оказва огромно влияние върху мача. Ван Гънди пък отвръща, че наистина е огромно и че е значително и в отбрана.

Ето и целия разказ на Иво Иванов за действието на Везенков:

"В двубой, в който всяко притежание на топката беше от огромно значение, това е любимото ми отиграване на Сашо. На пръв поглед нищо особено, но е директно за учебник. Гледайте го и после го върнете, за да видите точно как се стигна до овладяването на тази борба. В момента, в който Клей стреля от тройката, всички гледаха траекторията на топката...с изключение на Сашо, който направи перфектно задгърбване на Уигинс, създавайки толкова голямо празно пространство под коша, че нямаше как да не грабне топката. Веднага след тази борба, Андерсън: "Везенков! Само какво влияние оказва той върху този мач!". Ван Гънди отговаря: "Огромно! И в защита също. Той направо прави блиц на Голдън Стейт!" - споделя Иванов.

Освен това Иво Иванов показа под уникален ъгъл чадъра на Александър Везенков срещу Стеф Къри (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички