Голяма подкрепа зад Океана: "Играта на Везенков е като по учебник" (ВИДЕО)


Голяма подкрепа зад Океана: "Играта на Везенков е като по учебник" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1484 0

Българският журналист и писател - Иво Иванов, който от дълги години живее в САЩ и следи местния супербаскетбол, се изказа с голямо задоволство по адрес на акостиралия през лятото Александър Везенков

Българинът направи мечтан трансфер от Олимпиакос в най-силното баскетболно първенство на планетата, но с екипа на Сакраменто Кингс продължава да търси оптимално представяне. 

Той обаче се представи на много високо високо ниво и показа на какво е способен срещу многомилионната селекция на Голдън Стейт Уориърс. Везенков и съотборниците му се наложиха след обрат със 124:123, а българинът имаше ключова роля за победата. 

Анализът на Иванов

двубой, в който всяко притежание на топката беше от огромно значение, това е любимото ми отиграване на Сашо. На пръв поглед нищо особено, но е директно за учебник. Гледайте го и после го върнете за да видите точно как се стигна до овладяването на тази борба. В момента, в който Клей стреля от тройката всички гледаха траекторията на топката...с изключение на Сашо, който направи перфектно задгърбване на Уигинс, създавайки толкова голямо празно пространство под коша, че нямаше как да не грабне топката. Веднага след тази борба, Андерсън: "Везенков! Само какво влияние оказва той върху този мач!" Ван Гънди отговаря: "Огромно! И в защита също. Той направо прави блиц на Голдън Стейт!", написа журналистът в социалните мрежи. 

Вижте по информация на Иванов къде в САЩ може Везенков да продължи кариерата си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички