Шакил О'Нийл каза на Никола Йокич, че не заслужава да е най-полезен играч през сезона


Шакил О'Нийл каза на Никола Йокич, че не заслужава да е най-полезен играч през сезона
Снимка: Getty Images

633 0

Баскетболистът на Денвър Нъгетс Никола Йокич спечели третата си награда за най-полезен играч на редовния сезон в НБА. В хода на кампанията сръбската звезда на "нъгетите" записа средно по 26,4 точки, 12,4 борби и 9,0 асистенции.

Директно изказване в очите

Въпреки тази статистика легендата на НБА Шакил О'Нийл не успя да скрие разочарованието си. Някогашният баскетболист на ЛА Лейкърс, Маями Хийт и други каза директно в ефира на "TNT" пред Йокич, че наградата е незаслужена и тя трябвало да бъде присъдена на баскетболистът на Оклахома Тъндър Шай Гилджъс-Александър .

Още: Денвър Нъгетс и Никола Йокич отново "криптонит" за Лейкърс и Леброн Джеймс (ВИДЕО)

"Знаеш, че те обичам. Ти си най-добрият играч в лигата. Искам да те поздравя. Но искам първо да го чуеш от мен. Мислех, че SGA трябваше да бъде МВП, нищо лично, това не неуважение към теб", каза О'Нийл.

Йокич от своя страна отговори доста дипломатично и не навлезе в излишен спор.

"Ние не съдим хората тук, това е твоето мнение, добре", отвърна играчът на Денвър.

Още: Никола Йокич изпревари Уилт Чембърлейн по един показател в НБА

Лидер във вечната класация по призове за най-полезен играч през редовния сезон в лигата държи Карим Абдул-Джабар с 6, докато Майкъл Джордан и Бил Ръсел са с 5.

Денвър Нъгетс е шампион през миналата година в НБА. През тази в редовния сезон завърши на на второ място в Западната конференция с баланс от 57 победи и 25 загуби.

В плейофите "нъгетите" стартираха срещу ЛА Лейкърс, отстранявайки съперника след 4-1 успеха. В полуфиналите Никола Йокич и компания се борят с Минесота Тимбърулвс, като до момента серията върви с успех за "вълците" 3-2.

Никола Йокич е напът да изравни постижение на три абсолютни легенди в НБА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички