Никола Йокич е напът да изравни постижение на три абсолютни легенди в НБА


Никола Йокич е напът да изравни постижение на три абсолютни легенди в НБА
Снимка: Getty Images

435 0

Въпреки че до края на редовния сезон остават още десет дни, ESPN публикува неофициалните гласувания за най-полезния играч на НБА, а те показват едно - Никола Йокич се очаква да бъде абсолютния победител.

Как изглежда списъка?

Според медията Йокич ще получи наградата MVP за трети път в кариерата си, след като тя му принадлежеше през 2021 и 2022 година. ESPN твърди, че сърбинът убедително ще спечели наградата, тъй като 85 от 100 анкетирани са го избрали първи, а 14 са го избрали втори, оставяйки го с 327 точки пред подгласника Шей Гилджъс-Александър от Оклахома Сити Тъндър.

Още: Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове на Саша през сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)

Никола Йокич отново MVP в НБА

Лука Дончич е на трето място, следван от Янис Адетокумбо, Джейсън Тейтъм, Джейлън Брънсън, Антъни Едуардс, Кауай Ленърд, Домантас Сабонис и Джейлън Браун. Миналогодишният носител на наградата Джоел Ембийд вероятно щеше да участва в надпреварата, ако не беше контузен, заради което пропусна много мачове и не подлежи на гласуване.

Йокич се нарежда до легенди

Ако това се случи, Йокич ще се присъедини към Лари Бърд, Меджик Джонсън и Моузес Малоун, като единствените трима, спечелили три награди MVP. Пред него ще са само ЛеБрон Джеймс и Уилт Чембърлейн с по четири, Майкъл Джордан и Бил Ръсел с по пет и Карим Абдул-Джабар с шест.

Още: НБА: Важна победа за Сакраменто Кингс, Александър Везенков получи почти 10 игрови минути (ВИДЕО)

Раджон Рондо обяви края на кариерата си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички