Ръководител в Сакраметно Кингс нареди Везенков до големи имена в отборната история


Ръководител в Сакраметно Кингс нареди Везенков до големи имена в отборната история
Снимка: euroleaguebasketball.net

2051 0

Монте Макнеър - генералният мениджър на Сакраменто Кингс, смята, че Александър Везенков ще изненада феновете в НБА. Той също така нареди българина до големи имена в историята на "кралете" пред авторитетната медия "The Athletic".

"Предвид това, че той имаше недовършена работа в Европа с Олимпиакос (б.р. – спечелването на титлата в Евролигата), ние много добре знаехме, че трябва да му направим много добро предложение. Хората обикновено не са запознати с играчите, идващи конкретно от Европа. В миналото обаче сме имали достатъчно случаи на класни състезатели като Никола Миротич, Богдан и Боян Бодганович и Неманя Биелица", категоричен е Макнеър

"Ако искате, можем да се върнем назад във времето и с Пежа Стоякович и Хедо Тюркоглу. Когато те пристигнат тук, хората започват да се вълнуват от техните качества. Сигурен съм, че феновете ще останат изненадани от Везенков, защото все още не го познават и нямат представа от неговите умения".

"Имаме няколко консултанти, които следяха неговите изяви. Нашите скаути, заедно с вицепрезидента Фил Джабур и асистент генералния мениджър Уес Уилкокс започнаха да се интересуват все повече от Везенков и казваха, че той е наистина добър. Това беше много дълъг процес – може би няколкогодишен, още преди да се стигне до това да си осигурим правата му. По онова време ние не знаехме дали той ще стигне до НБА", добави още специалистът.

Вчера (19 юли) българинът бе обявен официално като баскетболист на тима от Западната конференция. А в следния материал може да разберете каква ще бъде ролята на Александър Везенков в Сакраменто Кингс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички