Росен Барчовски обяви 24 имена за световните квалификации - голямо име се завръща за България


Росен Барчовски обяви 24 имена за световните квалификации - голямо име се завръща за България
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

2372 0

Старши треньорът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол - Росен Барчовски, обяви състав от 24 играчи за световните квалификации срещу Литва и Босна и Херцеговина. "Лъвовете" приемат Литва на 1 юли в Самоков, а три дена по-късно гостуват на Босна и Херцеговина в Сараево за последния си двубой от тази фаза на пресявките.

До момента литовците са лидер в класирането без загуба от 4 мача и са сигурни в участието си в следващата фаза. България пък се бори за третото място в Група "F" с Чехия, като то е последното, което гарантира продължаване напред. Нашият тим е с актив от победа и три загуби, но успех срещу балтийците през месец юли може да се окаже от огромно значение за крайното подреждане.

Отборът ни ще се готви в Самоков за важните мачове, а очакванията са към тима да се присъедини и избраният в Топ 5 за сезона - Александър Везенков (за първи път от 4 години насам!).

*На 26 юни в Ниш "лъвовете" ще излязат за единствената си контрола - срещу Сърбия!

Ето и кои са 24-мата избраници на Росен Барчовски:

Алекс Симеонов, Александър Везенков, Александър Янев, Андрей Иванов, Васил Бачев, Венцислав Петков, Георги Боянов, Дейвид Кравиш, Деян Карамфилов, Дий Бост, Димитър Димитров, Евгени Хаджирусев, Емил Стоилов, Йордан Минчев, Константин Костадинов, Константин Тошков, Крис Минков, Кръстан Кръстанов, Николай Стоянов, Павлин Иванов, Станимир Маринов, Христо Захариев, Цветомир Чернокожев, Чавдар Костов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички