Александър Везенков отново ще играе за България след почти 4 години


Александър Везенков отново ще играе за България след почти 4 години
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

1374 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще се завърне в националния отбор на България през това лято. Състезателят на гръцкия Олимпиакос ще вземе участие в последните два мача от първия етап на квалификациите за Световното първенство по баскетбол през 2023 година.

Везенков ще бъде и част от състава ни за Евробаскет 2022. Завръщането на крилото стана факт след среща между него, селекционера на Росен Барчовски и президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. 

В Атина се видяхме, той ще бъде част от отбора в квалификациите за Световно първенство през юли, подготовката в Самоков и подготовката за европейското първенство, което е в Тбилиси през септември. Аз съм много доволен, мисля, че и той е доволен“, заяви Барчовски, цитиран от БНТ.

Така 206-сантиметровият баскетболист ще облече екипа на „лъвовете“ след близо четири годишна пауза. За последно 26-годишният Везенков игра за „трикольорите“ през септември 2018 година в пресявките за Мондиала в Китай.

Селекцията на Росен Барчовски ще се събере на лагер в Самоков на 18 юни, а няколко дни по-късно ще загрее с престижна контрола. Проверката ще бъде на 26 юни срещу представителния тим на Сърбия. Все още не е ясно къде ще бъде изиграна тя. На 1 юли "лъвовете" приемат Литва, а 3 дни по-късно гостуват на Босна и Херцеговина в световните квалификации.

А ето след каква драма Везенков и Олимпиакос се разминаха с финала в Евролигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички