Тройка в края уби мечтите на Везенков и Олимпиакос за финал в Евролигата


Тройка в края уби мечтите на Везенков и Олимпиакос за финал в Евролигата
Снимка: Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

1278 0

Александър Везенков и Олимпиакос останаха на крачка от финал в Евролигата. В „Старк Арена“ в Белград българинът и отборът му отстъпиха драматично на настоящия носител на трофея Анадолу Ефес със 74:77 в първия полуфинал от турнира.

206-сантиметровото крило започна титуляр за Олимпиакос. В общо 35-те минути, в които бе на терена, Александър Везенков се отчете с 5 точки, 8 борби и 3 асистенции. От неговите колеги Шакил МакКисик отбеляза 12 точки. Тайлър Дорси, Костас Слукас и Хасан Мартин останаха с по 11.

Шейн Ларкин бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 21 точки и 7 асистенции. Илайджа Брайънт вкара 16 плюс 6 борби. Василие Мицич приключи с 15 точки, 6 борби и 9 асистенции.

Двата състава си размениха по една част през първото полувреме, като след 20 минути игра резултатът бе 43:42 в полза на гръцкия гранд. След паузата обаче Анадолу Ефес обърна нещата в своя полза и излезе напред с 11 точки, воден от Василие Мицич, Шейн Ларкин и Илайджа Брайънт. Олимпиакос отговори чрез Александър Везенков, Костас Слукас и Тайлър Дорси за 63:66.

В последната четвърт Тибор Плайс бе точен за 74:70 в полза на турския гранд. Костас Слукас и Хасан Мартин не се отказаха и гърците изравниха при 74:74 20 секунди преди сирената. Василие Мицич се превърна в герой за Анадолу Ефес, след като наниза ключова тройка за своя тим 0.2 секунди преди сирената, оформяйки крайното 77:74.

В събота (21 май) от 17.00 ч. Олимпиакос на Александър Везенков ще спори за бронза в Евролигата със загубилия от втория полуфинал – Барселона – Реал Мадрид. Същият ден, от 20.00 ч. Анадолу Ефес ще излезе срещу победителя във финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички