Още едно голямо постижение за Александър Везенков в Евролигата


Още едно голямо постижение за Александър Везенков в Евролигата
Снимка: FIBA.com

1501 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков попадна в идеалната петица на Евролигата. Крилото помогна на своя отбор Олимпиакос да се добере до финалната четворка на надпреварата, впечатлявайки с изявите си през настоящия сезон.

Везенков се превърна и в първия българин, който попада в идеалния отбор на Евролигата. Тази година освен него бяха избрани и Майк Джеймс от Монако, Шейн Ларкин от Анадолу Ефес, Никола Миротич от Барселона и Валтер Таварес от Реал Мадрид.

"Най-добрият сезон на Александър Везенков в Евролигата помогна на Олимпиакос да се завърне във Финалната четворка за първи път от пет години насам. Българинът поведе две от индивидуалните категории в своя отбор – за точки със средно по 13.7 на мач и за борби със средно по 5.8 на двубой. Везенков постави нов връх в кариерата си както при точките средно на мач, така и при успеваемостта от зоната за две точки – 66%", написаха в официалния сайт на Евролигата.

"Тези числа позволиха на българския национал да завърши на шесто място в класацията за най-висок среден коефициент на полезно действие със 17.8. Везенков беше титуляр във всеки един мач на Олимпиакос и се превърна в един от шестимата състезатели, които записваха повече от 30 минути игрово време в двубоите си".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ето каква награда грабна Везенков след отличните си представяния с екипа на Олимпиакос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички