Попадна ли Александър Везенков в идеалната система в Кингс? Реномиран журналист даде отговор


Попадна ли Александър Везенков в идеалната система в Кингс? Реномиран журналист даде отговор
Снимка: euroleaguebasketball.net

1432 0

Името на Александър Везенков продължава да се обсъжда на Западното крайбрежие. Тежкото крило се превърна във втория български баскетболист, който акостира в НБА, а съвсем наскоро журналист за авторитетната медия "The Athletic" заяви, че родният състезател ще пасне чудесно на игровата схема на треньора Майк Браун.

"Прилича на Клей Томпсън"

Журналистът Антъни Слейтър взе участие в епизод на подкаста "Whitey & Watkins". Там бяха обсъдени някои от ходовете на Кингс на трансферния пазар и в частност случая с игровата схема на треньора и как Везенков би се вписал в нея.

"Не искам да кажа, че Везенков се озова в система, която е перфектна за него, но знаете ли, изградена от Майк Браун и с трансфера на Домантас Сабонис, тимът придоби ново лице в нападение. В тима вярват, че Саша ще пасне на схемата", каза Слейтър.

"Той беше регистрирал около 275 точки при 26 дрибъла, прилича на Клей Томпсън. Той има отлични габарити и не се страхува да стреля. Не мисля, че той ще реши проблемите им със защитата на крилото, но мисля, че ще се впише много добре в тяхното нападение", добави още американецът.

Какъв баскетбол играе Сакраменто?

Майк Браун неслучайно спечели приза на "треньор на годината" през изминалата кампания. Опитният специалист, който също така работи и с Леброн Джеймс дълго време, централизира играта около двете звезди на "кралете" - ДиАрън Фокс и Домантас Сабонис. Скоростта на младия гард и отличната визия на литовеца са невероятни.

Една дума олицетворява игровия стил на "кралете" - скорост. Самият Везенков отговаря на това. Българинът притежава отлична издръжливост и резки движения. Неговите качества в защита, както и работата, която върши в трапеца, има вероятност да му помогнат да изгради следващото голямо трио в лигата, партнирайки си със Сабонис и Фокс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 5 причини защо Везенков ще бъде "новобранец на годината" в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички