Руди Гобер дари половин милион долара за засегнатите от коронавируса


Руди Гобер дари половин милион долара за засегнатите от коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

1427 0

Центърът на Юта Джаз Руди Гобер, който е болен от коронавирус, ще дари 500 000 долара за заплати на служителите, работещи в домакинската зала на клуба в Солт Лейк Сити. Част от тези пари ще бъдат заделени за помощ на семейства, засегнати от заразата в Оклахома Сити, Юта и Франция. Новината обявиха от НБА.

Както е известно, НБА беше спряна, след като стана ясно, че Гобер е заразен с новия вирус. Впоследствие с коронавирус бяха диагностицирани и съотборникът на Гобер - Донован Мичъл, и играчът на Детройт Пистънс Крисчън Ууд.

"Много съм благодарен на тези, които се грижат за хората, заразени с коронавирус, особено на общността в Юта и Франция. изказвам своята благодарност и на щат Оклахома и, разбира се, на моето семейство - Юта Джаз", заяви баскетболистът.

"Тези дарения са само малък знак, който изказва моята признателност и подкрепа на всички, за които това се отнася. Това е първата от многото стъпки, които ще предприема, за да се опитам да постигна положителни резултати в изследването на COVID-19 и да го споделя с другите", допълни Гобер. Както е известно, първоначално той се отнесе доста несериозно към заплахата. Заради това може да е заразил свой малък фен. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички