Никола Йокич записа историческо постижение и върна преднината на Денвър срещу Маями (ВИДЕО)


Никола Йокич записа историческо постижение и върна преднината на Денвър срещу Маями (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1109 0

Денвър Нъгетс взе преднина от 2-1 във финалните серии на НБА, побеждавайки Маями Хийт в мач номер 3 със 109:94 в първата домакинска среща на "горещите" от сериите, благодарение на блестящите изяви на Никола Йокич.

Над всички на паркета бе именно двукратният носител на наградата "MVP". Йокич се превърна в първия играч в историята на асоциацията, който се отчита с поне 30 точки, 20 борби и 10 асистенции - 32/21/10. Голям принос за успеха имаше и звездният гард на тима - Джамал Мъри, който също се отчете с трипъл-дабъл 34 точки, 10 борби и 10 асистенции.

*В същото време дуото на Денвър пък се превърна в първото такова, което се отчита с трипъл дабъл в мач от финалите на НБА.

За Маями Хийт отново над всички бе Джими Бътлър. Лидерът на "горещите" реализира 28 точки, а Бам Адебайо се отчете с 22 пункта и 17 борби. От пейката добро включване направи и Кейлъб Мартин, който реализира 10 пункта.

С победата тимът от Колорадо вече води с 2-1 в сериите, а следващият мач е насрочен за 10 юни (събота), като ще се състои отново във Флорида.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички