Епичната битка продължава: Дуелът Никола Йокич - Джими Бътлър ще реши финала в НБА


Епичната битка продължава: Дуелът Никола Йокич - Джими Бътлър ще реши финала в НБА
Снимка: Getty Images, Колаж: SportLive

1966 0

Финалът в НБА е ясен. Победителят от Западната конференция - Денвър Нъгетс, ще срещне първенеца от Изтока - Маями Хийт, в лют сблъсък, който ще реши кой отбор ще се поздрави с трофея "Лари О'Брайън".

Разбира се, безкрайно интересна ще е битката между двамата лидери на Хийт и Нъгетс - Джими Бътлър и Никола Йокич. Двете звезди поведоха отборите си към големия финал в асоциацията, а мнозина смятат, че точно те ще са решаващия фактор в сериите.

Ще се поздрави ли Йокич най-накрая с пръстен?

Йокич е двукратен носител на наградата "MVP" за редовния сезон. Нивото му на игра през плейофите тази кампания е изключително високо, тъй като "Жокера" прави исторически неща за център.

Неговото представяне през последния месец е поразително подобно на това, което отприщи Янис Адетокумбо преди две години с Милуоки Бъкс. Тогава "The Greek Freak" също беше спечелил две награди "MVP" и целеше успех в големия финал, а в крайна сметка успя да го постигне.

И двамата играчи са родени в чужбина, имат различни умения и са "гладни" за успех. Като че ли изглежда предопределено Йокич да грабне първия си пръстен с тима от Колорадо и да запише със златни букви името си в асоциацията.

Бътлър е готов да обърка плановете на сърбина

Големият лидер на "горещите" продължава да причинява болка на всеки един от своите опоненти в плейофите. Именно Бътлър бе основната причина Хийт да се превърне в първия тим в историята на НБА, който да се класира на финал, започвайки от "play-in" етапа.

Отборите на Бъкс, Никс и Селтикс се превърнаха в жертви на яростта на Бътлър по пътя към финала. Играта не само в атака, но и във фаза защита на Бътлър определено ще бъде ключова и срещу Нъгетс. Роденият в Тексас баскетболист е познат на лигата като един от най-добрите и в двете фази на играта.

Отвъд Океана твърдят, че надали ще видим Йокич да пази Бътлър или обратното, а тази задача ще бъде дадена на Аарън Гордън. Габаритите на крилото са достатъчно големи, за да спрат "яростния" Джими, но гардът неведнъж е показал, че може да разгадае и пробие през всяка една защита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички