Звездна бомба: Дончич, ЛеБрон и Ървинг заиграват в един отбор?


Звездна бомба: Дончич, ЛеБрон и Ървинг заиграват в един отбор?
Снимка: GettyImages

2292 0

Невероятна информация беше споделена от топ журналистите в НБА - Шамс Шарания и Крис Хейнс, относно възможността Лука Дончич, Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс да заиграят в един отбор! 

Кайри Ървинг иска Краля в Далас 

Гардът на Далас, който е свободен агент през това лято, се е свързал лично с ЛеБрон, за да го "обработва" да замени екипа на Лейкърс с този на Маверикс. 

Двамата отново са в много добри взаимоотношения, като Кайри на няколко пъти посети мачове на "езерняците" през този сезон. Самият отбор от Ел Ей има известен интерес към това да привлече Кайри, но няма необходимите свободни финанси, за да му предложи сериозен договор. 

 

Според информацията на Шамс Шарания, Ървинг се е свързал с ЛеБрон и няколко пъти вече се е опитал да го вербува за трансфер в Далас. По този начин, той би станал съотборник не само на Кайри, но и на суперзвездата Лука Дончич, а тримата биха могли да формират убийствено трио още през следващия сезон. 

Два големи проблема пред подобна сделка 

ЛеБрон Джеймс неведнъж е заявявал, че планира да играе в лигата, докато неговият син - Брони, не се появи в НБА, за да може да играе с него (или в един отбор, или като съперници). 

Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс спечелиха заедно титла през 2016 година

Краля обаче премина в Ел Ей, за да се "установи" трайно. Цялото му семейство е в Ел Ей, а синът му току-що избра местен университет, за да е близо до своите близки. Едва ли ЛеБрон е готови да остави настоящата си ситуация, за да гони пръстени в Далас. 

Вторият, и по-сериозен проблем, е свързан с контракта на Джеймс. Той е до 2025 година, като за сезон 2024/25 той има опция да го прекрати едностранно. За следващата кампания (2023/24) обаче Краля не е свободен агент и евентуалното му преминаване в Далас минава през размяна на играчи между двата отбора. Ако не се намеси трети отбор, който да даде играчи на Лейкърс, Маверикс нямат играчи, към които Лейкърс да имат интерес. 

Това означава, че най-рано през лятото на 2024 година ЛеБрон може да премине свободно в Маверикс. По това време той ще е на 39 години. 

Горещо лято на трансфери се очаква в НБА 

Идеята на Ървинг да "вербува" ЛеБрон в Далас е само малка част от информациите, които предстои да чуем в следващите дни и седмици в НБА. Трансферният прозорец стартира след края на Финалите, а свободните агенти ще могат да преговарят с нови отбори от 30-ти юни нататък. 

Очаква се да има много и интересни сделки, включително и официален старт на преговорите между Александър Везенков и Сакраменто Кингс. Очакванията са българинът да премине при "кралете", но не и на всяка цена. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички