Александър Везенков в НБА: Кога започват преговорите със Сакраменто Кингс?


Александър Везенков в НБА: Кога започват преговорите със Сакраменто Кингс?
Снимка: Lap.bg

3109 0

Александър Везенков продължава да гази в плейофите на гръцката баскетболна лига, като вече изведе своя Олимпиакос до финалната серия срещу Панатинайкос, и то без нито една загуба в плейофите. Битката за титлата обаче дори в момента остава леко на заден план, защото всички в Гърция, България и Сакраменто се чудят едно - ще направи ли Везенков скока от Атина към северна Калифорния? 

Както е известно, "кралете" имат огромен интерес към това да привлекат MVP-то на Евролигата, но преговорите между двете страни не могат да стартират на този етап - от една страна заради все още провеждащото се гръцко първенство, и от друга страна - правилата в НБА. 

Преговорите между Кингс и Везенков могат да започнат в края на месеца

Кога започват преговорите между Сакраменто и Везенков? 

Изключително важни фигури бяха в залите из Европа, за да гледат българския баскетболист. Редица скаути и мениджъри на Сакраменто гледаха Саша на живо в ключови мачове, включително и треньорът на тима Майк Браун. И всички са останали впечатлени от развитието, което демонстрира Везенков в последните 3 сезона. 

Преговорите между двете страни обаче не могат да започнат сега, а най-рано след провеждането на драфта в НБА. Такива са правилата в лигата, като датата на драфт 2023 е 22-и юни. 

Дотогава ще е приключило и гръцкото първенство, като самият Везенков категорично заяви, че ще решава бъдещето си едва след края на баскетболния сезон. 

Везенков впечатли с изявите си всички специалисти в Сакраменто

Очаква се веднага след края на драфта Кингс да "натиснат газта" в разговорите с Везенков. Причината за това е, че преговорите със свободни агенти в лигата започват на 30-ти юни и "кралете" искат да са наясно с това дали Саша ще играе с техния екип, за да наредят приоритетите си в търсене на подсилване на действащата селекция. 

НБА не е фикс идея за Везенков 

Самият Везенков има сериозен интерес към това да премине в САЩ и да демонстрира неуспоримите си качества в най-силната лига на планетата. Това обаче не е фикс идея за баскетболиста

Още през миналия сезон той можеше да премине в Сакраменто, но тогава през лятото ръководството му предложи минимален договор (1.5 милиона долара) - предложението, което не удовлетворява желанието на Везенков. 

Проблемът не е в самата сума, а какво означава тя - обикновено тези договори са "резервирани" са играчи, които са "накрая" на пейката и играят най-малко. Везенков иска по-сериозна роля, а не просто да се "отчете", че е минал през НБА. 

Очаквайте скоро в Sportlive.bg и подборности за финансовите възможности на Сакраменто през лятото и какво могат да предложат на Везенков, за да премине в отбора през това лято. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички