Като близнаци: Идентичните съдби на Адетокумбо и Йокич, които успяха да завладеят НБА


Като близнаци: Идентичните съдби на Адетокумбо и Йокич, които успяха да завладеят НБА
Снимка: Getty Images

1420 0

Сръбската баскетболна звезда в НБА - Никола Йокич, успя да изведе своя тим Денвър Нъгетс до титлата в асоциацията през вече изминалия сезон. Успехът на "Джокера" обаче има огромна прилика с възхода на Янис Адетокумбо и Милуоки Бъкс от 2021 година.

Стряскащите идентични съдби

Янис Адетокумбо се установи като един от най-доминантните баскетболисти в НБА. Неговите страхотни изяви му спечелиха приза за "най-полезен играч" в две поредни години - 2019 и 2020. През 2021 обаче гъркът стигна до така жадувания пръстен, след като Милуоки победи Финикс Сънс на финалите в асоциацията.

В годината, в която Янис се поздрави с първия си пръстен, Никола Йокич пък грабна първата си награда "MVP", година по-късно сърбинът повтори успеха си с още един приз за "най-полезен играч", а през 2023-а, след като надви Маями Хийт на финала, лидерът на тима от Колорадо добави и шампионски пръстен към витрината с отличия.

Елтината компания

В същото време, благодарение на своите успехи, Янис и Йокич се нареждат до имена като Леброн Джеймс и Стеф Къри като четиримата са единствените активни баскетболисти, които могат да се похвалят с поне 2 награди "MVP" и 1 награда за най-полезен играч във финала на НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички