Денвър отново нави Маями и грабна първата си титла в НБА (ВИДЕО)


Денвър отново нави Маями и грабна първата си титла в НБА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1255 0

Никола Йокич изведе Денвър до първата му титла в НБА в историята. В петия мач от финалната серия с Маями у дома той победи с 94:89 и я затвори с 4:1 успеха.

Йокич записа 28 точки и 16 борби за Нъгетс, които пропуснаха 20 от първите си 22 опита за 3 точки и седем от първите си 13 наказателни удара, но измислиха как да затворят серията на своя терен.

Маями се бори здраво и водеше през повечето време, в един момент за кратко във втората четвърт и с 10 точки, но в края не успяха да измъкнат успеха.

Бътлър вкара осем поредни точки, за да помогне на Маями да поведат с 87-86 с 2:45 оставащо време след изоставане със седем. Той направи още два свободни хвърляния при оставащи 1:58, за да помогне на Маями да си върне преднината от една точка. След това Брус Браун вкара, за да даде преднина на Нъгетс, която се запази до края.

Изоставайки с три 15 секунди преди края, Бътлър стреля от тройката, но я пропусна. Браун направи две наказателни удара, за да направи мача извън обсега и да спечели титлата за Денвър.

За Маями Бътлър вкара 21 точки, центърът Бам Адебайо реализира 20 точки и 12 борби, но тимът завърши с едва 34,4 процента точна стрелба. Любопитното е, че победителите завършиха едва пет реализирани тройки, което е много малко по днешните стандарти, но комплексната им игра им позволи да вземат ценния успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички