Ясни са групите за Световното първенство по баскетбол, очертават се големи мачове


Ясни са групите за Световното първенство по баскетбол, очертават се големи мачове
Снимка: Getty Images

1762 0

Петкратният световен шампион по баскетбол САЩ ще има трудно предизвикателство още на старта на Мондиал 2023. Това стана ясно по време на тегления по-рано днес (29 арпил) в Манила жребий за предстоящия шампионат. Той ще се проведе в три държави - Индонезия, Филипините и Япония, между 25 август и 10 септември.

Мачовете от групи "А", "B", "C" и "D" ще се проведат в Манила (Филипините), тези от групи "Е" и "F" ще се състоят в Окинауа (Япония), а двубоите от групи "G" и "H" ще се изиграят в Джакарта (Индонезия).

 

Основната фаза на Мондиал 2023 е съставен във формат от осем групи от по четири отбора, като първите два тима ще продължат напред към втората фаза. В нея ще бъдат съставени нови четири групи от по четири тима, които ще се изправят веднъж един срещу друг, за да определят четвъртфиналистите на Мондиала.

Настоящият световен шампион е Испания, като "Ла Фурия" ще премери сили с Бразилия, Иран и Кот д'Ивоар в група "G" на надпреварата. Група "Е" също предизвиква интерес, където се намират отборите на Германия, Финландия, Австралия и Япония. Сребърните медалисти от ЕвроБаскет 2022 Франция ще срещнат съпротива от Канада на Андрю Уигинс и Латвия на Кристапс Порзингис в група "H".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички