Йокич измести Ембийд и отново е фаворит №1 за MVP на сезона в НБА


Йокич измести Ембийд и отново е фаворит №1 за MVP на сезона в НБА
Снимка: Getty Images

1330 0

Центърът на Денвър Нъгетс Никола Йокич си върна първото място в надпреварата за MVP на редовния сезон в НБА, според експертите на официалния сайт на Лигата. В последните седмици Йокич, който грабна престижното отличие в последните два сезона, бе изместен от центъра на Филаделфия Севънтисиксърс Джоуел Ембийд, който е водещ реализират на Лигата, докато третото място бе за крилото на Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо, който също е бил избиран два пъти за Най-полезен играч.

В последните дни Денвър се изправи както срещу Филаделфия, така и срещу Милуоки, като и в двата случая Нъгетс стигнаха до успеха след силно представяне на Йокич. Сърбинът се отчете с 31 точки, 11 борби и 6 асистенции срещу Бъкс, докато срещу Сиксърс реализира впечатляващ трипъл-дабъл - 25 точки, 17 борби и 12 асистенции. От своя страна Ембийд получи почивка в този двубой, което може да се отрази лошо на шансовете му да спечели гласуването за MVP, докато Адетокумбо записа по-слаби показатели от Йокич в прекия двубой - 31 точки, 9 борби и 4 асистенции.

По този начин само една седмица преди края на редовния сезон Йокич, който има 29 трипъл-дабъла през сезона, отново е фаворит за приза. Така той може да се превърне в първия играч от Меджик Джонсън, който печели MVP три пъти поред. Легендарният гард на Ел Ей Лейкърс печели наградата за трети последователен път през сезон 1989/90, когато получава само 22 точки повече от Чарлс Баркли.

Докато Ембийд (33.0) води в класацията за точки средно на мач през този сезон, то Йокич е номер 2 при борбите (11.9) и номер 3 при асистенциите (9.9). Адетокумбо е пети при реализаторите (31.1) и трети при борбите (11.8).

В същото време и трите отбора се представят силно и са със сравнително приблизителен актив. Нъгетс са лидери на Запад с 51-26, Бъкс водят на Изток с 55-22, а Сиксърс са трети на Изток с 51-26.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Екс съпруга на бивша звезда от НБА: Правехме секс всяка вечер по 4 пъти в продължение на 23 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички