НБА няма да прави проблеми за марихуана - асоциацията и играчите сключиха нов договор


НБА няма да прави проблеми за марихуана - асоциацията и играчите сключиха нов договор
Снимка: Getty Images

1095 0

НБА и Асоциацията на играчите в Националната баскетболна асоциация (НБПА) си стиснаха ръцете за новия Колективен трудов договор. Той ще влезе в сила от следващата кампания и ще бъде с продължителност от седем години.

Спортните издания в САЩ твърдят, че в новия контракт фигурира провеждането на надпревара през сезон. Всеки играч от отбора, който го спечели, ще получава чек за 500 хиляди долара, а финалистите в надпреварата ще изиграват по 83 мача в редовния сезон.

Резултатите ще се зачитат и за крайното класиране в редовния сезон, а във финалната осмица на турнира ще се играе на директни елиминации в един мач на неутрален терен.

Въведени са и две много любопитни клаузи. Първата е, че за да може даден играч да спечели индивидуална награда, то той трябва да изиграе минимум 65 срещи. Другата такава е, че от НБА повече няма да правят проверки за това дали баскетболистите употребяват марихуана.

Също така друга новост е, че отборите вече ще имат правото да предлагат повече пари на собствените си състезатели, когато те подновяват контрактите си. Увеличението ще бъде от сегашните 120 процента на 140 процента

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички