Германия го направи! Маншафта шокира САЩ и ще спори за златото със Сърбия


Германия го направи! Маншафта шокира САЩ и ще спори за златото със Сърбия
Снимка: Getty Images

1849 0

Националният отбор на Германия по баскетбол победи САЩ на полуфинал на Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия със 113:111 и ще играе първи финал в своята история. Двете селекции изиграха изключително оспорван мач, но в крайна сметка европейците се поздравиха с успех.

С огромна заслуга за победата на Маншафта бе гардът Андреас Обст. Той реализира 24 точки и 6 асистенции и бе почти перфектен от наказателната линия, отбелязвайки 8 пункта от 9 опита. Страхотно представяне направи и баскетболистът на Орландо Меджик Франц Вагнер, който се отчете с 22 точки, а Денис Шрьодер от тима на Торонто Раптърс записа 17 точки и 9 асистенции.

Интересното е, че за пръв път в историята някоя национална селекция успява да вкара толкова много точки в коша на САЩ. Въпреки това американците дадоха всичко от себе си. Най-резултатен за тях бе Антъни Едуардс от Минесота с 23 точки, а Остин Рийвс от Лейкърс се включи подобаващо от пейката с 21 пункта.

Абсолютният фаворит САЩ сега ще спори за бронза с Канада в неделя (10 септември) от 11 часа (българско време), а по-късно през деня (15:40) Германия и Сърбия излизат, за да определят кой отбор ще се нарече "световен шампион".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички