Звезда на Сакраменто: Везенков стреля като с автоматично оръжие - "товарен кон" е


Звезда на Сакраменто: Везенков стреля като с автоматично оръжие - "товарен кон" е
Снимка: euroleaguebasketball.net

4387 0

25-годишната суперзвезда на Сакраменто Кингс - Де'Арън Фокс, се изказа изключително мили по адрес на новия си съотборник от Европа. 

Александър Везенков акостира окончателно зад Океана преди броени дни, но това не попречи на местните играчи бързо да оценят качествата на новия си съотборник. 

Фокс бе гост на популярния подкаст, посветен на Кингс - "Deuce & Mo". Той коментира близо два часа подготовката на отбора, атмосферата в съблекалнята и не на последно място - новите попълнения. 

Оказа се, че американецът дори лично е отишъл преди броени дни на официалната първа пресконференция на Везенков зад Океана. Фокс е подкрепил българина, след като е останал впечатлен от него на паркета и извън него. 

Първите впечатления за Саша

"Саша... Човече, трябва да го видиш как тренира. Как стреля и колко здраво работи. Невероятен е. Мисля, че пасва изключително добре на групата, която сме събрали в нашия отбор, защото играе умен баскетбол.

Идеален е за Сакраменто. Разбира как искаме да играем, а е тук съвсем отскоро. Добавя още едно парче от пъзела за тима ни, той е новото ни оръжие. Ще ни направи по-силни, убеден съм.

Стрелбата му от средно и далечно разстояние е отлична, на тренировки стреля като с автоматично оръжие, изстрелва топката много бързо и отсечено.

С лекота се вписа при пристигането си, сякаш е тук от доста отдавна. Момчето е много интелигентно, знае един куп езици, няма никакви проблеми да общува с всички. Колко езици знае този човек - уау! Аз говоря само един и то не особено добре! Баскетболната му интелигентност също е очевидна.

Естествено, ще има дискусии за това колко добър е в защита и дали е супер атлетичен - както е с всеки играч, който идва от Европа. Но нашата философия тук е, че ако сме умни и играем като отбор, защитата ще работи. Не индивидуално, а отборно", категоричен бе американецът.

Вижте първите думи на Александър Везенков като играч на Сакраменто Кингс!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички