"Благословен съм": Александър Везенков с първи думи като играч на Сакраменто (ВИДЕО)


"Благословен съм": Александър Везенков с първи думи като играч на Сакраменто (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1113 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, бе официално представен като играч на американския Сакраменто Кингс. Тимът от НБА организира специална пресконференция по повода.

Родният състезател подписа тригодишен договор с "кралете". Той ще му осигури възнаграждение от над 20 милиона долара и шанс да се докаже в най-комерсиалното първенство.

Саша не скри задоволството си от взетото решение. Пред медиите той определи това като голяма стъпка в кариерата си и сподели очакванията си за бъдещето. Каза и с какво клубът е привлякъл вниманието му.

"Много съм щастлив. Решението, което взех, е голямо. Щастлив, съм, че съм тук, в Сакраменто. Благодарен съм на клуба. През цялата изминала година те идваха в Европа, показаха ми своята отдаденост и това колко много ме искат. Не обичам да говоря много, предпочитам да показвам какво мога на игрището. Щастлив съм, че сме печеливш отбор. Всички видяхме какво направи Сакраменто през миналия сезон. Моята цел е да помогна със своя опит и с каквото е нужно, за да продължи отборът да побеждава", започна Везенков и продължи, разкривайки за страхотното отношение на новия си тим.

С какво "кралете" привлякоха българина?

"Когато всичко започна през ноември, не очаквах, че почти всички ще дойдат в Гърция. Това ми показа, че ме искат. Това повлия и на решението ми, помогна ми с преценката. Показаха ми уважение, щастлив съм от това", коментира Саша. 

"Обичам да побеждавам. Заради това играем баскетбол - да се забавляваме и да печелим мачове. Както видяхме, Сакраменто бяха страхотни през миналия сезон, играеха прекрасен баскетбол, побеждаваха. Гледах доста мачове, които повлияха на решението ми.

Когато трябваше да избирам, си помислих за позитивите и негативите. Видях, че тук бъдещето ми е светло, както и възможност да помогна на отбора. По време на разговорите осъзнах, че това е моето място.

Моето семейство, приятели, приятелката ми... Всички ме подкрепят и ми помогнаха да взема това решение. Всички от Сакраменто се опитват да ми помогнат, така че да се чувствам, като у дома си, въпреки че съм тук от няколко дни. Чувствам, че имам ново семейство", допълни още той. Най-добрият ни баскетболист сподели големите си очаквания и впечатления от Сакраменто.

Осъзнава разликите, но е готов за предизвикателството!

"Ще видим как треньорът ще ме вкара в отбор. Ще продължа да работя върху играта си и да се подобрявам. Все още не съм тренирал с отбора и играчите, но съм фокусиран върху тренировъчния лагер и първите мачове и искам да покажа, че мога да играя с тези играчи, които съм гледал по телевизията. Вълнувам се.

Скоростта, с която играеха, беше невероятна. С нея печелеха мачове. Другият отбор не можеше да ги следва. Така че мисля, че това е първото нещо. Движението, пасовете. Това не е типичният отбор от НБА. В Европа не гледаме много мачове от НБА. Сакраменто обаче игра много красиво миналата година. Стил, който обичам да гледам.

Невероятно е, защото тяхното резюме и това, което са направили през годините, е невероятно. Гледал съм ги само по телевизията. Чест е да играя с тях. Благословен съм. Сигурен съм, че ще помогна да постигнем целите си.

Знам, че начинът на игра е тотално различен, но треньорският щаб и играчите ще ми помогнат да свикна с него. В крайна сметка, това е баскетбол - 5 на 5. Атлетизмът тук е повече, но мога да пасна на отбора и да му помогна", завърши Александър Везенков.

А с какви похвали Саша бе засипан от новия си треньор?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички