Сърбия спря Канада и е първият финалист на Световното по баскетбол


Сърбия спря Канада и е първият финалист на Световното по баскетбол
Снимка: Getty Images

1077 0

Сърбия се класира за финала на Световното първенство по баскетбол. В първата полуфинална среща от надпреварата надви Канада с 95:86 в Манила, Филипините.

Така канадците ще спорят за третото място, докато Сърбия, която се класира на втория си финал след 2014-а година. В спора за титлата ще се изправи срещу победителя от двойката между фаворита САЩ и Германия.

Западните ни съседи започнаха по-уверено и концентрирано двубоя, като след първата четвърт водеха с осем точки разлика – 23:15, а на полувремето авансът им достигна 13 – 52:39. "Кленовите листа" показаха по-добра игра след почивката, но усилията им се оказаха недостатъчни срещу стабилния тим на сърбите.

Богдан Богданович бе най-резултатен за победителите с 23 точки – 5/8 от тройката, като прибави 4 борби, 3 асистенции и 3 кражби към статистиката си. Огнен Добрич и Никола Милутинов допринесоха с по 16 пункта, а с 12 и 10 съответно се отчетоха Марко Гудурич и Алекса Аврамович. Сърбите завършиха с над 62% успеваемост при стрелбата от игра. За Канада над всички бе Ар Джей Барет с 23 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички